Tencere enflasyonu yüzde 29,7’ye ulaştı!


BURSA (İGFA) – BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, yazılı olarak yaptığı açıklamada, dernek üyesi firmalardan aldıkları datalar doğrultusunda yaptıkları hesaplamalara nazaran menülerde kullanılan hammadde fiyatlarının yüzde 29,7 oranında arttığını belirtti.

Bu maliyetleri müşterilerine yansıtmadıklarını lakin Haziran ayı itibariyle fiyatları güncelleyeceklerini söz eden Dönmez, “Ekmek ve salat bar hariç dört kap yemek fiyatımız en az 100 lira olacak. Bunun altındaki fiyatlarla bu işi sürdürmemiz mümkün değil” dedi. Esnaf lokantalarında 1 tas çorbanın 100 liraya çıktığını, buralarda 1 öğün yemek için 350 lira ile 500 lira ortasında bedel ödendiğini belirten Dönmez, bu türlü bir ortamda 100 liranın altında dört kap yemek satmanın kendileri için imkansız olacağını vurguladı. Dönmez, tencere enflasyonundaki artışın yüklü olarak kırmızı ve beyaz et ile süt ve süt eserleri kaynaklı olduğunu da tabir ederek, “Maalesef Ramazan ayı öncesinden başlayıp yaklaşan Kurban Bayramı’na kadar hayvansal besin hammaddesi fiyatları çok arttı. Ramazan ayı nedeniyle endüstriyel yemek firmaları olarak fiyat güncellemesi yapmadık. Lakin artan maliyetlerle daha fazla baş edemeyiz” dedi.

OKUL YEMEKLERİNDE MENÜ FİYATI GÜNCELLENMELİ

Coşkun Dönmez, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın 1 Ocak’tan itibaren devlet okulları için dört kap yemek fiyatını 52 lira olarak açıkladığını belirterek, bu fiyatın da güncellenmesi gerektiğini söyledi.

52 liradan hizmet vermenin artık imkansız hale geldiğini ve bu fiyatın maliyetin altında olduğunu vurgulayan Dönmez, “Meslektaşlarımız yıllık mutabakat gereği bu fiyattan satış yapmak zorundalar. Okulların kapanmak üzere olduğu şu günlerde ziyanına da olsa hizmetimizi aksatmadık. Lakin yeni eğitim ve öğretim yılında bu fiyatlarla devam etmemiz imkânsız. Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın aktüel maliyetleri göz önüne alarak fiyat güncellemesi yapmasını istiyoruz,” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir