Mutfakların baş düşmanlarından biri olan kızartma yağlarını temizlemek aslında çok kolay. Kızartma sonrası etrafa sıçrayan yağ kalıntılarından ve berbat kokulardan arındırılmış bir ocak, duvarlar ve genel olarak mutfak istiyorsanız kimi adımları takip etmelisiniz.
Hem kolay hem de lezzetli olan kızartmalardan sonra mutfağa yayılan kokular ise hayli can sıkıcı. Pekala kızartma kalıntıları ve kokularının hiç kalmaması için neler yapılması gerekiyor?
Kızartma paklığında nelere muhtaçlık var?
KREM TEMİZLEYİCİ
MUTFAK SÜNGERİ VE BEZ
CEZVE
ELMA KABUKLARI
KARANFİL
ÇUBUK TARÇIN
Kızartmadan sonra nasıl paklık yapılır?
Tavuğunuz, etiniz ya da o çok sevdiğiniz patates kızartmalarınız çıtır çıtır pişti. Fakat siz bir türlü mutfağınızı temizleyemediniz mi? Pekala bu sistemleri denediniz mi?
İlk adım ocaktaki yağlardan kurtulmak
Pişirme sırasında ocağa sıçrayan yağları iz bırakmadan temizlemek için krem temizleyicileri kullanabilirsiniz. Ocağın her yerine bu temizleyiciden dökün ve mutfak süngeri yardımıyla ovalamaya başlayın. Akabinde pak bir bez ile bunu silin.
Krem temizleyici sayesinde ocağınızı çizmeden temizleyebilirsiniz ve parlaklığını müdafaasını da sağlarsınız.
İkinci adım tavanızı kalan yağlardan arındırmak
Kızartma tavalarından çabucak yağı temizlemezseniz bu yağlar çabucak tavaya yerleşir ve çıkarması zorlaşır. Yanmış yağlar ise tekrar kullanıldığında kanserojen tesir yaratır.
Her kızartma sonrasında kesinlikle krem temizleyiciler ile ovalama yapmalı ve akabinde bol su ile durulamalısınız. Böylelikle kalıntı bırakmazsınız.
Üçüncü adım mutfağı havalandırmak
Kızartma sonrası mutfağa yayılan makus kokulardan kurtulmak için yapmanız gerekenler, kaynayan suyun içerisine limon dilimleri, çubuk tarçın ve karanfil koymak.
Tüm bu materyalleri bir cezve içerisine alın ve demlemeye bırakın. Böylece çok kısa bir müddette mutfaktaki hava büsbütün rahatlayacaktır.