Uzak Doğu mutfağının vazgeçilmezleri ortasında sıralanan noodle ya da farklı bir isim ile ramen, Türkiye’de de bilhassa son periyotta sıklıkla tercih ediliyor. Katı haldeki ‘hazır erişte’yi sıcak suya koyuyor, o eriyor biz de onu afiyetle yiyoruz. Gelin görün ki bu kural yakın gelecekte değişebilir: Japonya çıkışlı bir ramen firması ‘içilebilir noodle’lar ile çıtayı bir üst basamağa çıkartıyor!
Uzak Doğu mutfağının vazgeçilmezleri ortasında sıralanan noodle ya da farklı bir isim ile ramen, Türkiye’de de bilhassa son periyotta sıklıkla tercih ediliyor.
Katı haldeki ‘hazır erişte’yi sıcak suya koyuyor, o suda eriyor biz de afiyetle yiyoruz. Son gelişmeler ise noodle’a sınıf atlatacak cinsten!
Japonya çıkışlı bir ramen firması ‘içilebilir noodle’lar ile çıtayı bir üst basamağa çıkartıyor!
Japonya’da yayın yapan Nippon Ham, kelam konusu sıra dışı fikrin ülkede uzun mühletler boyunca ekran karşısında oyunlar oynayan, yapılışı pratik olsa da 2-3 dakikalık pişme mühletini bile kısaltmak isteyen bireyler tarafından ortaya atıldığını söyledi.
Pazara sunulmadan evvel iki yıl boyunca devam eden geliştirme süreci geçtiğimiz günlerde sonlandı ve artık Japonya’da ‘içilebilir noodle’lar tüketiciyle buluştu.
İçilebilir noodle’ların şu anda Japonya’daki satış fiyatı 660 yen, yani 4.15 dolar (yaklaşık 140.69 TL) olarak duyuruldu.